« Terug naar opleidingen

Webdesign

niveau 4 | BOL | 4 jaar

Als Webdesigner ontwerp je digitale producten zoals apps en websites. Je bent creatief en daarnaast heb je interesse in de techniek. Jij weet alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar een lay-out voor een website. Je bedenkt een campagne om een bedrijf te promoten en ontwerpt daarvoor een magazine voor de iPad. Je combineert geluid en beeld en kunt animaties maken. Je bent van begin tot betrokken bij producties en onderhoudt de contacten met de vormgever.

Je leert

Je leert vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Ook leer je hoe je je ontwerp voor een website of app kunt realiseren. Je leert de basis van HTML/CSS, de Adobe-programma’s, WordPress en PHP. Daarnaast leer je omgaan met conceptontwikkeling.

Vanaf de eerste studiedag werk je aan echte opdrachten. In projecten en cursussen maak je producten waar je kennis van verschillende vakken samenvoegt. Zo maak je een portfoliowebsite, een mobiele app, een interactieve presentatie of een online magazine. Tijdens de opleiding loop je één jaar stage. Zo doe je veel praktijkervaring op.

Shane is student Webdesign. In een filmpje laat hij zien wat je leert.

Werken of doorstuderen

Met je diploma kun je aan de slag bij een communicatiebureau, reclamebureau, webdesignstudio of vormgevingsbureau. Of je kunt je eigen bedrijf beginnen. Je kunt ook verder studeren aan het hbo, bijvoorbeeld de opleiding Communicatie en Multimedia design of kiezen voor een van de kunstacademies.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.