« Terug naar opleidingen

Mediavormgever – Webdesign

niveau 4 | BOL | 4 jaar

AanmeldenAls webdesigner ontwerp je websites en apps en hou je je bezig met interactieve media producten zoals een interactief digitaal magazine of een interactieve website of digitaal platformGa je aan de slag bij een bedrijfdan weet jij alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar goed werkende en gebruiksvriendelijke website, app of digitaal platform. Je kunt goed samenwerken met onder andere de webdeveloper, die de technische kant van de app of website bouwt en beheert.

GEEF JE OP VOOR EEN RONDLEIDING

Wil jij onze school van binnen bekijken? Dat kan, klik op de knop en vul het formulier in. We nemen, na de vakantie, zo snel mogelijk contact met je op.

Huh een rondleiding, kan dat nu wel? Ja, maar zoals je begrijpt zeer beperkt en in hele kleine groepjes. Wees er dus snel bij.

Creatief ontwerp
In dit vak is het belangrijk dat je goed weet wat de nieuwste online ontwikkelingen zijn. Je neemt deze kennis mee in de voorstellen die je voor een klant maakt. De klant wil vaak met zijn app of website iets verkopen en jouw website- of appontwerp helpt daarbij. Het is een creatieontwerp dat handig is in gebruik, waardoor de klant meer verkoopt. 

Ben jij een webdesigner?
Je bent creatief en hebt ook interesse in de techniek achter internet. Daarnaast heb je oog voor vormgeving en weet je wat wel en wat niet werkt op het web. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends en weet hoe je dat ook kunt blijven. Je kunt goed zelfstandig werken en ook samenwerken met anderen. Je bent een actief en open persoon. Een eigen bedrijf starten vind je ook interessant.  

Past deze rol helemaal bij jou?

  • Creativiteit
  • Ondernemend
  • Begrijpen wat klanten willen
  • Interesse in technische kant internet
  • Werken voor verschillende klanten
  • Samenwerken en zelfstandig werken 
  • Eigen bedrijf starten 

Waarom juist hier deze opleiding volgen?
Na het behalen van je diploma aan het Grafisch Lyceum Utrecht ben je een webdesigner met flink wat extra’sJe kunt namelijk goed vormgeven, van idee naar product, maar je weet ook veel van de technische kant van het ontwikkelen van appswebsites en digitale platformsDaar houden werkgevers van. Stroom je door naar het hbo, dan heb je een grote voorsprong dankzij al jouw vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding Webdesign. 

Wat leer je?
Tijdens de opleiding leer je alles wat een goede webdesigner moet kunnen en kennen. Veel dingen die hier genoemd worden, klinken je nu misschien nog niet bekend in de oren, maar je leert snel wat het allemaal inhoudt. Je leert vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Ook leer je conceptontwikkeling, online marketing en het toepassen van e-commerce. Je leert de basis van HTML/CSS, WordPressPHP en omgaan met de professionele software die je nodig hebt. 

De vakken voor jouw beroep
Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende vakken zoals webtechnieken, vormgeven, interfacedesign, UX-design, fotografie, coderen, marketing. In de video hieronder vertellen studenten en docenten je wat meer over deze vakken en hoe ze gegeven worden.

Wie geven hier les?
Je krijgt les van docenten uit het vakgebied met allemaal een andere achtergrond. Zo zijn er docenten met een eigen bedrijf in vormgeving en fotografieZe zijn creatief en geven heel graag les over hun vak.

De opleiding en stage
De opleiding Webdesign duurt vier jaar en krijg je flexibel onderwijs. Dit betekent dat je als student veel meer je eigen leerroute kunt bepalen. Je kiest workshops die passen bij wat jij wilt leren. Elke dag start je met een dagstart, waarbij je doelen voor de dag doorneemt en daarna ga je in groepjes aan de slag. Coaches en docenten begeleiden je en geven feedback. Halverwege de opleiding vorm je een projectgroep binnen het Bureau en werk je voor klanten uit de praktijk. Ook werk je samen met de webdevelopers. 

In het derde en vierde jaar ga je twee keer vijf maanden op stage bij erkende leerbedrijven. Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats. Via ons stagebedrijf (BBC) is het vinden van een stagebedrijf vrij gemakkelijk. De studenten van deze opleiding zijn heel welkom bij bedrijven.

We staan voor je klaar
Tijdens de hele opleiding heb je een coach. Hij of zij helpt jou bij het leerprocesJe leert in een groep onder andere plannen, samenwerken en feedback geven. Je werkt ook aan je persoonlijke leerdoelen en je bepaalt samen met je coach welke workshops het beste daarbij passen. 

Alles wat je wilt weten over de opleiding webdesign 
Coaches Fenna en Hans, stagiaire Kim en student Stijn vertellen je meer details over de opleiding. Welke vakken heb je zoal? Hoe ziet een schooldag eruit?

Na je opleiding
Werken bij webdesignbedrijven, internetbureaus, communicatiebureaus, multimediabedrijven, reclamebureaus, marketingadviesbureaus en ICT-bedrijven. Maar: je kunt ook je eigen bedrijf starten! 

Doorstromen naar het hbo 
Met deze opleiding heb je een goede basis en een voorsprong als je ervoor kiest om een van de volgende opleidingen op hbo-niveau te gaan doen: Multimedia, Digital of Interaction Design aan hogescholen of kunstacademies. 

Toelatingseisen 

  • Vmbo-diploma kbl, gl of tl
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo. 

Interviews met studenten en docenten

Bijsluiter
Bekijk de bijsluiter van deze opleiding van het SBB. De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, de afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen een stageplek te garanderen. Ook de toekomst blijven we ons hiervoor inzetten.

Crebonummer en naam 
25633 – Mediavormgever

 

Vergelijkbare opleidingen
Wist je dat we bij het Grafisch Lyceum Utrecht nog meer opleidingen in de richting van Mediavormgever hebben? We hebben ze voor je op een rij gezet.