« Terug naar opleidingen

Printmedia Drukker/Nabewerker BBL

niveau 2 of 3 | BBL | 2 of 3 jaar

Drukwerk is er altijd. Overal om je heen, waar je ook kijkt. Van briefpapier en kranten tot reclamezuilen en cd’s, allemaal worden ze gedrukt of bedrukt. Als drukker bedien je de drukpers. Als medewerker Printmedia zorgt je ervoor dat wat de vormgever en dtp’er hebben gemaakt ook tastbaar wordt. Nieuwe druk- en printtechnieken spelen hierbij een steeds belangrijkere rol.

Het drukwerk is dan nog niet klaar. Als nabewerker zorg je voor een nauwkeurige afwerking door het drukwerk te snijden, vouwen, verzamelen, naaien en brocheren. Jij weet alles van het lijmen, nieten of binden van katernen. Kortom: jij weet precies welke techniek en apparatuur je moet gebruiken om tot het beste resultaat te komen!

Jouw wereld?

Als Drukker of Nabewerker ben je praktisch ingesteld en kun je veilig en precies werken. Je werkt graag met technische apparatuur en kent alle ins en outs van het drukproces en het nabewerken. Jij zorgt voor kwaliteit! 

Specialiseren

Na het eerste halfjaar van je opleiding kijken we of je de niveau 3-opleiding kunt doen. Dat gebeurt aan de hand van een assessment. Ook overleggen we met je werkgever. De niveau 3-opleiding duurt drie jaar. Meteen aan het begin kies je voor drukker of nabewerker.

Toelating

AanmeldenJe hebt een vmbo-diploma bbl, kbl, mbo-diploma niveau 1 of overgangsbewijs 3-4 havo/vwo of hoger. Je moet zelf een leerbedrijf zoeken maar we kunnen je daar wel bij helpen.

De opleiding

De niveau 2-opleiding duurt twee jaar, de opleiding op niveau 3 duurt drie jaar. Bij deze BBL-opleidingen werk je vier dagen bij een leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school.

Werken of verder leren?

Na de opleiding kun je gaan werken bij een drukkerij, uitgeverij, copyshop of ander grafimediabedrijf.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet toepassing, wij kunnen actief bemiddelen bij het vinden van een passende leerwerkbaan.