« Terug naar opleidingen

Gamedeveloper

niveau 4 | BOL | 4 jaar

De aanmelding voor deze opleiding is gesloten.

Als Game Developer – Game Programmer weet je alles van de techniek die nodig is om een game te maken. Programmeren is je passie. Of het nu gaat om een spel voor de smartphone, tablet of internet, een ‘serious game’ of een spel voor de console: iedere game werkt zoals jij het wilt. Jij programmeert en schrijft scripts zodat animaties en characters speelbaar worden. Je kunt goed samenwerken en bedenkt technische oplossingen om de ideeën van de opdrachtgever mogelijk te maken.

Je leert

Gamedeveloper is een pittige opleiding, want het tempo en het niveau van de opleiding zijn hoog. Je leert programmeren en scripting. Daarnaast leer je over de techniek van game design en 3D- en 2D-vormgeving. Tijdens je opleiding werk je samen met studenten van de opleiding Game Artist aan projecten van echte opdrachtgevers. Je loopt twee keer een half jaar stage om praktijkervaring op te doen.

Werken of verder leren?

Met je diploma kun je aan het werk bij gamebedrijven of bij reclamebureaus, webdesignbureaus, communicatiebureaus en marketingbedrijven. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen. Verder studeren in het hbo kan natuurlijk ook. Je kunt je verdiepen in het ontwerpproces, de techniek of in de commerciële kant van gaming.

Toelatingseisen

Tenminste een vmbo-diploma (tl, gl of kbl), een mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo. Natuur- en/of Wiskunde is gewenst.

Filmpje

Drie studenten gaming laten in een filmpje zien hoe een game gemaakt wordt: van concept naar game.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.