Mediavormgever

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht heb we de volgende opleidingen in de richting Mediavormgeving/Design/Grafisch/Ontwerp:

Mediavormgever – Webdesign 

Niveau 4, BOL, 4 jaar

Als webdesigner ontwerp je websites en appsen hou je je bezig met interactieve media producten zoals een interactief digitaal magazine of een interactieve website of digitaal platformGa je aan de slag bij een bedrijfdan weet jij alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar goed werkende en gebruiksvriendelijke website, app of digitaal platform. Naar de opleidingspagina.

Mediavormgever – Crossmedia

Niveau 4, BOL, 3 jaar

Als crossmedia-specialist ontwikkel je mediaproducten voor reclame- of publiciteitscampagnes. Je kent de mogelijkheden van alle soorten media en weet hoe je die kunt inzetten. Je kunt vormgeven voor zowel drukwerk, websites, apps, video, AR-toepassingen en animaties. Jij bent op je best als je mag werken aan campagnes die verschillende media combineren. Naar de opleidingspagina.

Mediavormgever – Grafische Vormgeving

Niveau 4, BOL, 4 jaar

Als grafisch vormgever ontwerp je online en offline communicatiemiddelen zoals: websites, apps, online magazines, posters, flyers, brochures, advertenties, boekomslagen, magazines en verpakkingen. Je ontwerpt ook logo’s, complete huisstijlen en artwork. Je doet onderzoek en je experimenteert bij het ontwikkelen van ideeën en ontwerpen voor media-uitingen. Naar de opleidingspagina.

Mediavormgever – Game Artist

Niveau 4, BOL, 4 jaar

Als game artist heb je een belangrijke rol in het ontwerpproces van games. Jij ontwerpt aantrekkelijke game environments en maakt daarvoor de bouwstenen (game assets) in de game engine. Dat kan een spel zijn voor een console, maar de gamewereld is veel breder. Met behulp van games leren piloten vliegen en leren kinderen rekenen. En wat dacht je van de games op internet, social media, smartphones en tablets? Naar de opleidingspagina.

Mediavormgever – Animatie en Audiovisuele Vormgeving

Niveau 4, BOL, 4 jaar


Als animatie en audiovisueel vormgever werk je met bewegend beeld en geluid. Je maakt trailers, reclamefilmpjes, bumpers, leaders, videoreportages, motion graphics, infographics, bedrijfspresentaties, content voor social media en soms ook korte films. Deze producten maak je in live action (video) of in de animatietechnieken 3D, 2D of stop motion. Ook pas je visual effects toe die er goed uitzien doordat je weet wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld van een green screen.

Voor elke opdrachtgever start je met het ontwikkelen van een concept, het idee. Vervolgens werk je dit uit tot een product. Naar de opleidingspagina. 

Creatief DTP’er 

Niveau 3, BOL, 2 jaar


DTP’er staat voor Desk Top Publisher. Als DTP’er ben jij degene die van het ontwerp van de vormgever iets moois maakt wat verder verwerkt kan worden. Het is dan ook niet verrassend dat DTP tegenwoordig Mediamaken heet. In dit beroep maak je verschillende mediaproducten, zoals brochures, folders, magazines, verpakkingen, maar ook websites en apps. Allemaal achter de computer en je werkt heel precies. En je denkt creatief mee, binnen wat de vormgever bedacht heeft. Naar de opleidingspagina.

Medewerker Creatieve Productie

Niveau 2, BOL, 2 jaar

Als medewerker creatieve productie draag je bij aan het maken van drukwerk, websites en belettering. Ook maak je verpakkingen en posters en je bedrukt bijvoorbeeld t-shirts. Je kent het hele productieproces, van voorbereiden (dtp’en) en drukken tot nabewerken en afleveren. Bij het voorbereiden (dtp), werk je met een ontwerp of werktekening van een vormgever. Daarvoor werk je veel op de computer met ontwerpprogramma’s als Photoshop, InDesign en Illustrator. Naar de opleidingspagina.