Grafisch Lyceum Utrecht

Het Grafisch Lyceum Utrecht is een creatieve en veilige school. Dat vinden we belangrijk. Bij ons kan elke student zijn of haar talenten volledig ontwikkelen.

Wij hebben respect voor ieders persoonlijkheid. Daarom kom je bij ons ook tot je recht als je niet onmiddellijk in een hokje past.

Omdat het Grafisch Lyceum Utrecht een kleinschalige vakschool is, ben je bij ons nooit een nummer. We kennen je en helpen je met modern onderwijs de wereld van media, vormgeving en communicatie in.

Bij ons werken betrokken docenten met een grote vakkennis. Wij hebben erg goede contacten met heel veel bedrijven uit de wereld van media, vormgeving en communicatie. Veel werknemers en ondernemers in deze sector hebben zelf bij ons hun opleiding gevolgd en kennen ons van binnenuit.

De organisatie

Op het Grafisch Lyceum Utrecht volgen bijna 2.200 studenten een opleiding voor media, vormgeving of communicatie. Onze 215 medewerkers zorgen voor eigentijds onderwijs en een soepel lopende organisatie.

Het college van bestuur bestaat per 1 april 2019 uit Sandra Beentjes als voorzitter met Peter de Vries als lid college van bestuur. In collegiaal verband geven zij leiding aan het Grafisch Lyceum Utrecht.

De school heeft zeven onderwijsteams die ieder bestaan uit 15 tot 20 docenten en instructeurs. Een team is verantwoordelijk voor één of meer opleidingen.

 

Onze missie als uitgangspunt

Het Grafisch Lyceum Utrecht is al ruim 110 jaar een toekomstbestendige, kleinschalige vakschool in Media, Vormgeving en Communicatie die nauw verbonden is met het bedrijfsleven en de maatschappij. Het GLU leidt specifiek op voor functies in de creatieve industrie en voor relevante vervolgopleidingen in het HBO.

Het Grafisch Lyceum erkent de waarde van alle stakeholders van de school en zet zich optimaal in om met hen samen te werken. De focus van de organisatie en het onderwijs is specifiek gericht op de maximale ontplooiing van de talenten van iedere student, op het behalen van een waardevol diploma door iedere student en op het mogelijk maken van een leven lang leren.