2LRN wint tweede prijs Jong Ondernemen

2lrnOp 22 maart 2014 won studentenbedrijf 2LRN de tweede prijs tijdens de marktdag van Jong Ondernemen met hun kinderboek Lucky de Kat op avontuur in Utrecht. In het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne presenteerden 70 studentenbedrijven de producten of diensten die ze in de markt willen zetten. 2LRN is één van de zeven bedrijven die tweedejaarsstudenten van de opleiding Mediamanager zijn gestart met de steun van Jong Ondernemen.

De acht studenten van 2LRN zijn een uitgeverij begonnen. Het doel is kinderen op een leuke manier te leren lezen. Hun eerste product ‘Lucky de Kat op avontuur in Utrecht’ is een voorleesboek voor kinderen tussen drie en vijf jaar dat tegelijk verschijnt als digitale luisterversie en voor E-readers. Nick van der Rijst schrijft de tekst voor het boek zelf. De andere studenten zijn nu druk bezig met promotie en het leggen van contacten om de verkoop aan het publiek mogelijk te maken. De marketing richt zich in eerste instantie op Utrecht. Bij ieder boek krijgt de koper ook een knuffel.

Jong Ondernemen bereidt jongeren voor op het ondernemerschap tijdens hun opleiding. Studenten krijgen begeleiding bij de start van een bedrijf en leren gaandeweg wat ondernemen inhoudt. Jong Ondernemen is een organisatie de gesteund word door de overheid, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Jong Ondernemen