Begeleiding

Wij zijn er voor jou

De overstap van de middelbare school naar het mbo is best groot. Er wordt meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van je verwacht. Dat is soms even wennen. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op het Grafisch Lyceum Utrecht en dat je studietijd bij ons positief verloopt. Daarom doen we er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Studieloopbaanbegeleider

Iedere klas heeft een eigen studieloopbaanbegeleider. Hij of zij begeleidt je tijdens je opleiding, bij het maken van een eventuele studiekeuze en bij je persoonlijke ontwikkeling.

Studieloopbaan- en adviescentrum (SAC)

Heb je vragen of problemen met studiekeuze, dyslexie, faalangst of heb je financiƫle en persoonlijke problemen die je studie in de weg staan? Dan kun je terecht bij het Studieloopbaan- en adviescentrum (SAC). Iedere schooldag houdt het SAC een speciaal spreekuur.
Het SAC geeft advies en wijst je als het nodig is de weg naar hulpverlenende instanties. Je kunt er ook terecht voor een beroepskeuzetest of een faalangsttraining. Ook studenten met een functiebeperking kunnen bij het SAC terecht.

Vertrouwenspersonen

Het Grafisch Lyceum Utrecht heeft twee vertrouwenspersonen. Als er op school of op je stageplek iemand over je grens is gegaan, bijvoorbeeld door pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie, dan kun je bij hen terecht. Bij de vertrouwenspersoon kun je je verhaal kwijt en kun je eventueel een klacht indienen. Samen met jou zoekt de vertrouwenspersoon naar de beste oplossing.