Terug naar opleidingen

Printmedia Drukker/Nabewerker BBL

niveau 3 | BBL | 3 jaar

In de driejarige bbl-opleiding Printmedia werk je vier dagen per week als drukker of nabewerker in een drukkerij. Je gaat één dag in de week naar school voor de theoretische onderbouwing. Je bent dus vooral aan het werk in de praktijk. Je leert zelfstandig te werken. Na deze opleiding kun je alle werkzaamheden zelf uitvoeren.

Er is volop werk bij grafimediabedrijven voor goed geschoolde vakmensen. Je gaat dus een zekere toekomst tegemoet. Het Grafisch Lyceum Utrecht kan je helpen bij het vinden van een leerwerkbaan. Je kiest uit twee richtingen: Drukker of Nabewerker.

Drukker

Als je kiest voor de richting Drukker, dan word je echt specialist in het offsetdrukken. Je leert alles van de techniek en je bedient de drukpers. Door jou verschijnt het product van vormgever en dtp’er echt. Tijdens het drukken controleer je het proces. Je bent bezig met techniek, werkt veilig en nauwkeurig.

Nabewerker

In de opleiding Nabewerker leer je finishingtechnieken zelfstandig toe te passen. Je specialiseert je in één afstudeerrichting. Afhankelijk van je leerbedrijf kies je voor vouwen, snijden, geniet brocheren of genaaid/gelijmd brocheren. Je leert dus ‘in het echt’.

Toelating

Voor toelating tot de bbl-opleiding Printmedia kun je een assessment doen. Als je in het bezit bent van een mbo-diploma op niveau 2, een vmbo-diploma vanaf kbl of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 krijg je meteen een intakegesprek. Als je je wilt aanmelden voor deze bbl-opleiding, neem dan eerst contact op met school: telefoon 030 – 280 70 72.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet toepassing, wij kunnen actief bemiddelen bij het vinden van een passende leerwerkbaan.