Terug naar opleidingen

Medewerker DTP

niveau 2 | BOL | 2 jaar

Een grafisch ontwerp, foto’s en tekst. Bij jou komt alles samen. Als medewerker DTP maak je van die losse onderdelen een geheel. Bijvoorbeeld voor een website, poster of folder. Een vormgever of allround DTP’er bedenkt het concept waarmee jij aan de slag gaat.

Je werkt met professionele programma’s als InDesign, PhotoShop en Illustrator. Je zorgt ervoor dat jouw opmaak er precies zo uit ziet als de vormgever heeft bedoeld. Tenslotte gaat de drukker aan de slag met jouw digitale bestand of je zet de website online.

Je leert

Je start de opleiding met een basisperiode. Die volg je samen met de opleiding Basismedewerker Printmedia. Zo leer je hoe grafische producten worden gemaakt, van ontwerp tot en met productie. Je leert werken met verschillende opmaaktechnieken. We zorgen dat je veel leert in de praktijk, want je loopt in totaal ongeveer vijf maanden stage.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround DTP’er. Deze opleiding duurt twee jaar.

Toelatingseisen

AanmeldenJe hebt tenminste een vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg), Mbo diploma niveau 1 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.