Terug naar opleidingen

Interactieve vormgeving

niveau 4 | BOL | 3 - 4 jaar

Jesper van Haaren met zijn website op de ipadAls interactief vormgever ontwerp je digitale producten zoals apps en websites. Je bent creatief en daarnaast heb je interesse in de techniek. Jij weet alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar een lay-out voor een website. Je bedenkt een campagne om een bedrijf te promoten en je ontwerpt een iPad-magazine. Je combineert geluid en beeld en kunt animeren. Je bent van begin tot eind betrokken bij producties en onderhoudt de contacten met de opdrachtgever.

 Je leert

Je leert vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Ook leer je hoe je je ontwerp voor een website of app kunt realiseren. Je leert de basis van HTML5, de Adobe-programma’s, WordPress en PHP.  Daarnaast leer je omgaan met conceptontwikkeling.

Vanaf de eerste studiedag werk je aan echte opdrachten. In projecten en cursussen maak je producten waar je kennis van verschillende vakken samenvoegt. Zo maak je een portfoliowebsite, een mobiele app, een interactieve presentatie of een online magazine. Tijdens de opleiding loop je driekwart jaar tot een heel jaar stage. Zo doe je veel praktijkervaring op.

Interactief

Wat is dat eigenlijk, interactief? Dat leggen we uit in een presentatie die we ook op de open dag gebruiken. Laat je meenemen op een tour langs interactieve toepassingen.

Bekijk Prezi

Werken of doorstuderen

Met je diploma kun je aan de slag bij een communicatiebureau, reclamebureau, webdesignstudio of vormgevingsbureau. Of je kunt je eigen bedrijf beginnen. Je kunt ook verder studeren aan het hbo, bijvoorbeeld de opleiding Communicatie en Multimedia design of kiezen voor een van de kunstacademies.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Als je over een hogere vooropleiding beschikt en/of de juiste motivatie en ambitie hebt, kun je in aanmerking komen voor het versnelde traject van 3 jaar in plaats van 4 jaar.

Dagje meelopen

De opleidingen Mediadeveloper en Interactieve Vormgeving organiseren samen iedere maand een meeloopmiddag. Zo kom je te weten wat echt bij je past. Hiervoor moet je je vooraf aanmelden.
Meer informatie over meelopen